Team

Hanne Pellens

Tandarts
Tandarts-specialiste

Hanne is afgestudeerd als algemeen tandarts aan de KU Leuven in 2013. Hierna heeft ze haar postgraduaat pijn en dysfunctie van het kaakstelsel behaald aan de KU Leuven in 2015 en begon ook in dat jaar haar eigen praktijk te Lummen.

Als snel werd Hanne geboeid door de enorme impact van de mond op de slaapkwaliteit. Hieruit vloeiden de specialisaties van frenectomie (via een waaier aan opleidingen in de Verenigde Staten) van restrictieve mondweefsels bij baby’s, kinderen en volwassenen en MRA-therapie bij volwassenen met sociaal storend snurken en slaapapneu.

Als MRA-consulente is Hanne tevens aangesloten tot de OSAS-conventie van zowel het Universitair Ziekenhuis Antwerpen als het Sint-Dympna Ziekenhuis Geel als teamlid van een slaapgespecialiseerd team met meerdere NKO-artsen, pneumologen en neurologen.

Hanne hanteert momenteel een patiëntenstop voor de algemene tandheelkunde. Ze neemt wel nog steeds nieuwe patiënten aan voor de specialisaties van frenectomie en MRA-therapie, dit via verwijzing met verwijsbrief.

Laura Pinxten

Tandarts

Laura is afgestudeerd aan de KU Leuven in 2020 als algemeen tandarts. Ze heeft een voorliefde voor endodontie, restauratieve tandheelkunde en prothetische tandheelkunde. Zowel de tandheelkundige zorgen voor kleine kinderen, adolescenten als volwassenen ervaart Laura als een aangename combinatie, waarbij ze steeds met een vlotte babbel en een vurig warme lach paraat staat.

Laura is gespecialiseerd in lachgassedatie bij zeer angstige kinderen. Lachgassedatie is aangewezen wanneer tandheelkundige behandelingen in de tandartsstoel niet haalbaar zijn.

Mathias Van Damme

Mondhygiënist

Mathias is afgestudeerd aan de UCLL te Leuven als mondhygiënist in 2020. Hij spitst zich toe tot preventie, reinigingen en tandvleesproblematiek.

Initieel heeft Mathias als topsporter in volleybal de opleiding sportwetenschappen aan de VUB in 2013 behaald. Via Hanne is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in de tandheelkunde, waardoor hij zich heeft omgeschoold tot een zeer gemotiveerde mondhygiënist voor jong en oud. Door zijn opleidingsachtergrond weet hij het onmiskenbare belang van een gezonde mond in een gezond lichaam.

Mathias werkt tevens in de parodontologiepraktijk ParoHasselt waar hij zich sterk verdiept in de parodontale zorgen.

Annika Verpoorten

Vroedvrouw
Lactatiedeskundige IBCLC

Annika is een ervaren vroedvrouw met haar eigen vroedvrouwenpraktijk Lief Leven te Tessenderlo. Ze is als lactactiedeskundige gespecialiseerd in borstvoeding. Door deze specialisatie is Annika al snel in aanraking gekomen met de impact van restrictieve mondweefsels op de algemene ontwikkeling van het kind en de borstvoeding, waarna ze zich in dit onderwerp van tong- en lipriemen sterk heeft verdiept. Ze is ondertussen uitgegroeid tot een deskundige op het gebied van tong- en lipriemen bij baby’s. Annika straalt bovendien veel rust, warmte en stabiliteit uit, wat de meeste baby’s meteen geruststelt.

Als deskundige in restrictieve mondweefsels begeleiden zowel Annika als Julie de baby’s en hun ouders met de frenectomie-behandelingen die Hanne als specialiste uitvoert. Annika is een cruciaal teamlid voor de frenectomiebehandelingen ter ondersteuning van de wondzorg, stretchoefeningen en de borstvoeding, dit om een optimaal resultaat voor de baby te bekomen.

Julie Droogmans

Vroedvrouw
Lactatiedeskundige IBCLC

Julie is als enthousiaste vroedvrouw afgestudeerd aan de UCLL in 2019. Ze is enorm geboeid geraakt door restrictieve orale weefsels via een cursus, waarna ze de stap heeft gezet tot de extra opleiding als lactatiedeskundige, waarbij ze dit diploma in 2022 behaald heeft. Eind 2022 heeft ze tevens de gerenomeerde titel als IBCLC trots kunnen verwerven. Ondertussen is Julie net als Annika uitgegroeid tot een deskundige op het gebied van tong- en lipriemen bij baby’s. Door Julie haar vrolijke en warme aanpak is de baby meteen bij haar in goede handen.

Zowel Julie als Annika begeleiden de baby’s en hun ouders met de frenectomie-behandelingen die Hanne als specialiste uitvoert. Julie is een cruciaal teamlid voor de frenectomiebehandelingen ter ondersteuning van de wondzorg, stretchoefeningen en de borstvoeding, dit om een optimaal resultaat voor de baby te bekomen.

Mieke Smeets

Vroedvrouw
Lactatiedeskundige IBCLC

Mieke zal ons team vervoegen vanaf november ter verdere ondersteuning en opvolging van de baby’tjes die een frenectomie-behandeling hebben gekregen. Door haar specialisatie als lactatiekundige kan ze zowel de mama’s verder helpen met de borstvoeding na de ingreep en ondersteuning bieden op vlak van wondzorg en de stretchoefeningen om zo tot een optimaal resultaat te kunnen komen voor de baby. 

 

Marie-Thérèse

Assistente 

In 2021 is Marie-Thérèse deel geworden van ons team. Ze staat met een vlotte babbel, een grote glimlach en vaardige helpende handen het hele team sterk bij. 

Marie-Thérèse en Ciana staan onder andere in voor het adminstratieve gedeelte van de frenectomie-afspraken en helpen graag ouders telefonisch verder waar nodig.

Ciana

Assistente

Ciana staat steeds paraat om ons team met haar warme persoonlijkheid, luisterend oor en vaardige handen te ondersteunen en onze patiënten met een vrolijke glimlach verder te helpen waar nodig.

Ciana en Marie-Thérèse staan onder andere in voor het adminstratieve gedeelte van de frenectomie-afspraken en helpen graag ouders telefonisch verder waar nodig.

Nathalie

Assistente

Nathalie zal ons team verstreken vanaf augustus met veel enthousiasme en een open blik naar zowel ons team als naar de patiënten toe.

Tandartsenpraktijk Hanne Pellens Lummen